Concurs de creație plastică

Concurs de creație plastică / Serbare Putna 150

Regulament

Descriere concurs

Având în vedere că fiecare Serbare de la Putna a fost marcată și printr-un simbol artistic intrat în patrimoniul cultural al mănăstirii, comitetul de inițiativă al „Serbării de la Putna – 2021” îi invită pe tinerii artiști plastici consacrați sau în curs de formare să participe la un concurs de creație.

Concursul de creație plastică se adresează celor care au talentul artistic de a exprima printr-o creație plastică (pictură, desen, sculptură) tema „Serbării de la Putna – 2021”. Pentru aceasta, se va ține cont de tema principală a Serbării: „Continuitatea unui ideal”, sau de temele sugerate la concursul de creație literară:

  • „Putna – Ierusalimul neamului românesc”
  • „România, în căutarea viitorului”
  • „Rezistența prin credință, în istorie”
  • „Sunt român și punctum”
  • „România unui nou ideal”
  • „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?”
  • „Curajul și puterea de a fi și de a rămâne român în Europa”
  • „Refacerea unității românilor de pretutindeni”.

Se pot realiza, printre altele, reprezentări ale marilor personalități implicate în Serbările românești de la Putna, reprezentări ale întrunirilor sau ale momentelor specifice din cadrul lor, sau chiar ale obiectelor caracteristice serbărilor organizate de-a lungul anilor (de exemplu: urna de la 1871, piedestalul de marmură de la mormântul Sfântului Ștefan cel Mare, steagurile comemorative, laurii comemorativi).

Categorii de vârstă:
  • 14 – 19 ani
  • 20 – 35 ani
Jurizarea:

Juriul va fi format din artiști plastici și din profesori de artă sau de educație plastică.

Va fi acordat Marele Premiu, în valoare de 2000 lei, cărți, medalie și diplomă – indiferent de categoria de vârstă. Următoarele premii (I, II, III și trei mențiuni) vor consta în cărți, medalii și diplome, după categoria de vârstă.

Dacă lucrările nu se ridică la calitatea necesară, juriul poate decide să nu acorde toate premiile.

Premiile pot fi mărite prin sponsorizări și în funcție de calitatea lucrărilor.

Premiile vor fi înmânate în spațiul public, pe data de 16 august 2021, la Putna, la manifestările dedicate „Serbării de la Putna – 2021”.

Cele mai bune lucrări vor fi prezentate într-o expoziție temporară accesibilă tuturor pelerinilor care vor veni anul acesta la Mănăstirea Putna.

Trimiterea lucrărilor:

Creațiile artistice se vor trimite prin poștă sau curier, până la data de 1 august 2021, pe adresa Mănăstirii Putna:

Mănăstirea Putna
Sat. Putna, nr. 201, Suceava, România
Cod: 727455
Telefon: 0758 607 794

Pe colet menționați: „pentru concursul de creație plastică”.

În interiorul coletului vă rugăm să adăugați datele dumneavoastră de contact: numele și prenumele, localitatea, vârsta, numărul de telefon și/sau email-ul.

Pentru siguranță, vă recomandăm să trimiteți și un e-mail la adresa or.051antuperabresnull@srucnoc, urmând ca la primirea coletului poștal să vă confirmăm acest lucru.

a
Social