Concurs de creație video

Concurs de creație video / Serbare Putna 150

Regulament

Descriere concurs

În cadrul evenimentului „Serbarea de la Putna – 2021” se organizează și un concurs de creații video. Acestea vor consta în scurte filme de prezentare a Serbării de la Putna din anul 1871, evidențiind personalitățile marcante ale Serbării și idealurile care au însuflețit generația lor. Pe lângă acestea, se pot crea video în jurul temei principale a Serbării: „Continuitatea unui ideal”, a ideilor de unitate românească, de ideal al generației actuale, sau urmărind una dintre temele următoare:

  • „Putna – Ierusalimul neamului românesc”
  • „România, în căutarea viitorului”
  • „Rezistența prin credință, în istorie”
  • „Sunt român și punctum”
  • „România unui nou ideal”
  • „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie?”
  • „Curajul și puterea de a fi și de a rămâne român în Europa”
  • „Refacerea unității românilor de pretutindeni”
Categoria de vârstă:
  • 18 – 35 ani
Reguli de editare video:

Filmul de prezentare va trebui să se încadreze în maxim 5 minute. Să respecte informațiile istorice și să aibă un fir narativ.

Jurizare:

Un juriu format din specialiști în producții video, regizori, istorici și literați vor urmări creațiile video ale participanților și vor ține cont de acuratețea istorică a informațiilor, puterea de pătrundere a mesajului, calitatea editării video și capacitatea de atracție a videospectatorilor.

Va fi acordat Marele Premiu pentru cel mai bun videoclip, în valoare de 2000 lei, cărți, medalie și diplomă. Următoarele premii (I, II, III și trei mențiuni) vor consta în cărți, medalii și diplome, după genul literar și după categoria de vârstă.

Dacă lucrările nu se ridică la calitatea necesară, juriul poate decide să nu acorde toate premiile.

Premiile pot fi mărite prin sponsorizări și în funcție de calitatea lucrărilor.

Premiile vor fi înmânate în spațiul public, pe data de 16 august 2021, la Putna, la manifestările dedicate „Serbării de la Putna – 2021”.

Cele mai bune creații vor fi postate pe site-ul Serbării: serbareputna150.ro, începând cu 1 august 2021.

Trimiterea filmelor de prezentare:

Așteptăm creațiile dumneavoastră video pe adresa or.051antuperabresnull@srucnoc până la data de 1 august 2021, cu mențiunea: „pentru concursul de creație video”. Vă rugăm să precizați numele și prenumele dumneavoastră, localitatea, vârsta și numărul de telefon.

a
Social