Arcadie Ciupercovici
1823–1902
Egumenul Arcadie Ciupercovici s-a născut la Câmpulung și a fost preot în satele Toporăuți, Cernăuca (nordul Bucovinei, azi în Ucraina) și Milișăuți, vreme de 20 de ani (1847–1866). S-a călugărit în 1866 la Mănăstirea Dragomirna și apoi a fost numit egumen la Mănăstirea Putna.
În anul 1871 a fost gazda Serbării. „Părintele Arcadie Ciupercovici, superiorul mănăstirii, erudiție și inimă cu excelente simțăminte românești, se poate numi, cu drept cuvânt, patronul serbării. Fără puternicu-i sprijin și luminatu-i concurs, nu știu ce-am fi putut realiza în privința serbării.” (G. Dem. Teodorescu). Contribuția sa la reușita evenimentului l-a făcut pe delegatul ziarului Telegraful să afirme că „egumenului Arcadie Ciupercovici i se datorează în cea mai mare parte realizarea serbării”.
În anul 1896 a fost ales mitropolit al Bucovinei și Dalmației, (1896–1902), cu reședința la Cernăuți.
Egumenul Arcadie Ciupercovici – al patrulea de la stânga la dreapta, pe rândul de jos – a făcut parte din delegația românilor bucovineni care a mers în 1873 la Viena pentru a solicita drepturi bisericești pentru românii din Bucovina