Alexandru Cociorva

Alexandru Cociorva / Serbare Putna 150

Alexandru Cociorva

32 ani, București

În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?

Generația studenților de astăzi este chemată la unitate în credință, motor al societății pe toate planurile dezvoltării sale. Studenții reprezintă o putere de necontestat, o forță motrică în dezvoltarea tuturor idealurilor și valorilor unui popor. Este o mare responsabilitate și cinste pentru tinerii studenți de astăzi să poată contribui la revigorarea valorilor și idealurilor poporului, totul prin credință și comuniune. Este important ca studenții să aibă, poate mai mult ca oricând, în aceste vremuri tulburi, un cuvânt greu de spus în societate, totul sub călăuzirea lui Dumnezeu. Afirmarea lor este, drept urmare, din ce în ce mai importantă.

 

Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?

Din punctul meu de vedere, primul pas în realizarea unității și a reconstrucției este acela de a avea mai multă credință, mai multă nădejde în Dumnezeu și mai apoi de a conștientiza, în esență, valorile, obiceiurile, tradițiile și în general cultura acestui popor. Este nevoie, prin cele enumerate anterior, să ne dezvoltăm o mai bună imagine a identității naționale, iar acest fapt se produce, în primul rând, la nivelul fiecărui individ. Al treilea pas este legat de o mai bună organizare a tuturor aspectelor referitoare la fiecare domeniu sau arie de activitate a societății, astfel încât să putem avea o coerență în activități și o vizibilitate mai bună a ceea ce este bine și ce nu.

a
Social