Cristina Constantinescu

Cristina Constantinescu / Serbare Putna 150

Cristina Constantinescu

49 ani, Târgoviște

În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?

Să participe la o unire între studenții din țară și românii (nu neapărat studenți) din diaspora privind cultura și relațiile interumane ale societății de azi, în plină pandemie și tăierea dreptului de comunicare, impuse la nivel mondial.

 

Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?

Suntem la ani depărtare ca nivel de trai față de multe alte țări europene. Primul pas ar fi ca măcar jumătate din românii plecați în afara țării să se întoarcă în țara lor, adică acasă. Al doilea pas ar fi ca tot ei să muncească în țara lor așa cum o fac și în afară. Al treilea pas ar fi ca noi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, altfel nu o să reușim nimic din ce ne propunem, toate se vor împiedica. De fapt, acesta este primul pas.

a
Social