Dan Stolniceanu

Dan Stolniceanu / Serbare Putna 150

Dan Stolniceanu

59 ani, Paris

În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?

Să învețe temeinic; să aplice acasă, în România, cunoștințele dobândite; să fie cinstit, credincios lui Dumnezeu și să fie fericit pentru că este urmaș demn al marilor voievozi și cetățean român; să-și construiască o familie și să-și educe copiii în spirit creștin.

Să participe voluntar la „viața cetății”, în consiliile locale, în campanii electorale, să ia atitudine vis-a-vis de corupție și cei corupți, să fie conștient că patria este cea mai mare avere încredințată spre a o da mai departe copiilor.

Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?

Reforma justiției și pedepsirea nedreptăților istorice; un proces Nürnberg al comunismului și al celor 31 de ani de jafuri și vânzare de țară…

Lupta anticorupție și recuperarea prejudiciilor.

Promovarea cu prioritate a valorilor în învățământ și societate, instaurarea meritocrației, desființarea încurajării celor aflați în afara câmpului muncii, a nepotismului; voluntariat legat de situațiile de urgență; implicarea studenților creștini în conducerea prefecturilor, consiliilor județene și comunale.

Devize:

„Tot ce-i mare se adună
Cu tot micul împreună!”

„Doamne, ajută-ne și îndură-Te spre noi, grădina Ta, România!”

„Muncă, muncă și iar muncă!”

a
Social