20 ani, Facultatea de Administrație Publică, SNSPA
În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?
Generația de astăzi este chemată, în opinia mea, să schimbe prin educație însăși educația, dar și mentalități și leadership-ul acestei țări. Generația de astăzi trebuie să schimbe direcția acestei țări ce se află într-un stadiu continuu de degradare. Idealurile de astăzi trebuie să se ridice la nivelul idealurilor din 1871, 1918 sau 1989, chiar dacă acele momente sunt într-un context istoric mult mai complicat. Trebuie să ne fixăm idealuri pentru a putea începe un plan. Personal, sunt sătul de filozofii. Avem nevoie de implicare, de lideri, de meseriași, dacă pot să mă exprim mai pe înțelesul tuturor!
Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?
Un prim pas spre reconstrucția României este implicarea noastră, a tuturor, în domenii precum: politică, asociații, ONG-uri, petiții, să reacționăm la fenomenele sociale și politice ce ne controlează viața.
Un al doilea pas spre reconstruirea României este schimbarea sistemului de educație care te pregătește pentru orice altceva, dar nu pentru viitor. Dacă vedem că de ani buni sistemul e în colaps, de ce nu facem nimic să-l îmbunătățim? Totul pleacă de la educație.
Al treilea pas ține de implicarea unor oameni competenți în politică. Persoane competente ce nu își urmăresc propriul interes sau interese ascunse, ci interesul nostru, al românilor. Sunt greu de găsit, dar nu imposibil! Unirea românilor vine odată cu reconstruirea României!