În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?
Generația de astăzi este chemată să păstreze și să ducă mai departe moștenirea în duh lăsată de înaintașii noștri. Numai așa vom putea să ne așezăm în continuitatea neamului și să nu ne pierdem identitatea de români și de creștini.
Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?
Înainte de toate, e necesară o întoarcere reală și sinceră la (re)trăirea credinței în Dumnezeu. Numai prin ajutorul Lui vom reuși să ne reaflăm pe noi înșine, cei autentici, nu surogate ale unei lumi lipsite de statornicie. De asemenea, e necesar să redescoperim istoria națională cea adevărată și să conștientizăm că poporul nostru nu e unul de la coada Europei, ci unul plin de înalte modele ale demnității, curajului și moralității. Totodată, trebuie să ne recâștigăm încrederea în noi înșine, căci dacă noi nu credem că a fi român e o binecuvântare, atunci cine va crede?