24 ani, București
În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?
Să le urmeze exemplul cât se poate de responsabil și matur, astfel încât să obțină o unitate între tinerii români și cei din diaspora avându-L, desigur, pe Hristos în mijlocul nostru!
Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?
1. În primul rând, să înmulțească dragostea de Hristos, pentru a se ajunge astfel la o unitate în credință, prin promovarea ASCOR-ului de pretutindeni, precum și a altor asociații de acest gen, căci fără Dumnezeu și biserică nu putem reuși nimic din ce ne propunem!
2. În al doilea rând, să se formeze o mai bună organizare în toate domeniile, în mod deosebit în cel economic, medical și educațional, iar pentru aceasta trebuie ca la cârma acestei țări, să existe oameni competenți, culți și sănătoși psihic!
3. Nu îl ultimul rând, SĂ SE PROMOVEZE LA MAXIM VALORILE ȘI FRUMUSEȚILE ACESTEI ȚĂRI! Iar pentru a se înfăptui acest lucru, tinerii trebuie să preia inițiativa, pentru a scoate la iveală cele mai frumoase COMORI OMENEȘTI din România, încă existente, însă, din păcate, de mult uitate!
Voi încheia spunând următoarele și sperând că ceea ce spun va reprezenta un semnal de alarmă: Se sting adevăratele valori ale României, blocate undeva între munți sau betoanele orașelor! Sus inima, vom reuși!