21 ani, Suceava
În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?
Să caute să îndrepte privirile tuturor către frumos, adevăr și bine. Să trăiască echilibrat, căutând cultivarea spiritului patriotic și a credinței în Dumnezeu. Divinitatea și neamul sunt cele două valori care ar trebui să fie de frunte în mintea tinerilor de astăzi. Fiind și căutând să fie așa, trăindu-și viața alimentată din Hristos, cu siguranță viitorul țării va fi asigurat.
Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?
1. Implicare în problemele reale ale țării. Ieșirea din starea de confort, aceea în care ne pasă doar de noi înșine. Pur și simplu, aplecare spre nevoile celorlalți.
2. Prioritizare. România și românii se confruntă cu multe probleme. Consider ca cele mai importante sunt: pierderea identității creștine, lipsa educației, sărăcia, nepăsarea față de nevoia celuilalt.
3. Apoi ar fi o oarecare investiție în tineri, în viitor. Crearea unor condiții propice de dezvoltare personală a fiecărui om și întoarcerea la valorile fundamentale ale creștinismului: iubirea, bunătatea, bucuria etc.