Ț. S.

Ț. S. / Serbare Putna 150

Ț. S.

20 ani, Iași

În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?

Consider că generația studenților de azi trebuie să adopte și să promoveze gândirea „Unde-s mulți, puterea crește”.

 

Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?

1. Să se pună mai mult accent pe educația copiilor și tinerilor, mai ales în zonele în care aceasta este, încă, deficitară; toți copiii ar trebui să aibă șanse egale la învățătură.

2. Să se garanteze locuri de muncă stabile, bine plătite și atractive celor ce absolvă orice facultate, pentru a diminua numărul persoanelor care pleacă să muncească în străinătate, unde sunt condiții mai bune.

3. Să se promoveze cultura, istoria și realizările poporului român de-a lungul timpurilor, pentru a înțelege importanța unității de neam; fiecare individ să încerce să abandoneze ura, discriminarea și critica și să adopte valorile și virtuțile care ne fac oameni.

a
Social