Vanessa Gal

Vanessa Gal / Serbare Putna 150

Vanessa Gal

18 ani, Arad

În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?

Generația studenților de astăzi ar trebui să pună mult mai mult preț și accent pe ceea ce înseamnă cultură. Să se implice în evenimente culturale sau măcar să ia parte la acestea ca spectatori.

 

Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?

În primul rând, educația este cea mai importantă. Fiecare dintre noi ar trebui să ne facem datoria față de copii, elevi  etc. (fiecare din postura în care se află).

În al doilea rând, chiar dacă nu ne dăm seama, faptul că ne emancipăm pe zi ce trece, că preluăm din exterior absolut tot ce se transmite înspre noi, ne face rău. Bineînțeles, este necesară o evoluție, dar filtrată.

Și nu în ultimul rând, oamenii, mai ales tinerii, deoarece ei sunt viitorul țării, trebuie să învețe ce presupune faptul că ai o origine, o naționalitate și să își dea tot interesul pentru aceasta. Împreună putem reuși.

a
Social