În 1871, studenții de atunci au simțit că este și de datoria lor să organizeze Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni, care a avut un rol important în drumul spre unirea românilor. Ce consideri că este chemată să facă generația studenților de azi?
Cred că generația de astăzi ar trebui să fie interesată cu adevărat să studieze și să se dezvolte – ca homo universalis. Astăzi, educația este o afacere, în loc să rămână o menire și un instrument către desăvârșirea spirituală.
Apoi, cred că studenții ar trebui să își utilizeze cunoștințele și energia pentru a ajuta semenii, lucru care se întâmplă mult mai rar astăzi, câtă vreme fie nu există aceste cunoștințe (ele nu au fost temeinic dobândite), fie ele nu sunt utilizate (de regulă, din indolență).
Care crezi că sunt primii trei pași pe care poporul nostru ar trebui să-i facă pentru a fi mai unit și pentru a-și (re)construi țara în care orice român și-ar dori să trăiască?
Să aleagă un lider care să aibă vocația de a uni, iar nu pe aceea de a dezbina;
Să pună preț pe educație, de la guvernant, la omul simplu;
Să își recapete spiritul național, sufletul românesc, mândria că s-au născut români, și, corelativ, să nu mai vorbească de rău România.