Serbările de la Putna

Revista „Serbările de la Putna. Continuitatea unui ideal”

Serbările de la Putna. Continuitatea unui ideal

Această lucrare a apărut la 150 de ani de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni și de la Primul Congres al Studenților Români din 15–16 august 1871, spre folosul tinerei generații, chemată să cunoască aspirațiile, dificultățile, neîmplinirile și izbânzile înaintașilor și să contribuie la binele material și spiritual al familiei naționale în care au fost sădiți de Dumnezeu – poporul român.

Revista prezintă serbările naționale care au avut loc la Mănăstirea Putna în: 1871, 1904, 1926, 1957, 1966, 2004, dar și alte serbări mai mici, cum ar fi cele din 1996, 2007 și 2011.

Volumul a apărut la Editura Mitropolit Iacov Putneanul a Centrului de Cercetare și Documentare „Ștefan cel Mare” al Sfintei Mănăstiri Putna.

Pelerinajul de la „Ștefan 500”

Marea Sărbătoare a fost marcată de pelerinajul unui grup de circa 600 de studenți, realizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români și de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români. Pelerinajul a început pe 29 iunie, cu Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfinților Apostoli, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Studenții au plecat pe jos, purtând icoana Adormirii Sfântului Ștefan, spre Putna. În zorii zilei de 2 iulie 2004, în straie de sărbătoare, studenții și ceilalți pelerini care li s-au alăturat, împreună cu Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, au străbătut ultima parte a pelerinajului, din Vicovu de Sus – Bivolărie la mănăstire.

Alte publicații

a
Social